Un nou telefon Samsung a explodat și nu a fost Note 7 sau Galaxy S

de: Alexandru Puiu
08 11. 2016

Fanii gadgeturilor produse de Samsung ar trebui să fie mai precauți în a le utiliza, având în vedere că apar tot mai multe instanțe în care acestea explodează.

Faptul că un număr semnificativ de telefoane Galaxy Note 7 a explodat, va afecta pe termen lung imaginea companiei sud coreene. Mai mult decât atât, utilizatorii vor fi mult mai stresați în a folosi telefoane ale companiei și, nu în ultimul rând, vor fi mai atenți la știri despre smartphone-uri explozive. Veștile proaste pentru Samsung nici măcar nu se mai rezumă la telefoane. În urmă cu aproximativ o săptămână, sud coreenii s-au simit nevoiți să anunțe retragerea de pe piață a 2,8 milioane de mașini de spălat. Acestea in urmă se defectau fără nici un motiv aparent la scurt timp după achiziție.

Revenind la telefoanele explozive, este prima oară când aflăm detalii despre un Galaxy J5 a cărui baterie a luat foc. Evenimentul s-a produs în Franța, iar cei de la CNET s-au aflat printre primii care l-au raportat. Victima poartă numele Lamya Bouyirdane și, deși nu a suferit arsuri semnificative în urma exploziei, șocul a fost semnificativ și plănuiește să dea în judecată Samsung.

Îl avea în mână când acesta a devenit foarte fierbinte și a început să se umfle. O cantitate semnificativă de fum a începu să iasă din el. La scurt timp după ce l-a aruncat pe podea, a luat foc, iar spatele, pur și simplu a explodat. Stresul cel mai mare este că, fiul ei a folosit telefonul cu câteva minute înainte, iar dacă incidentul s-ar fi desfășurat în mâinile lui, urmările ar fi fost mult mai grave.

,,Nu putem comenta momentan pe marginea acestui incident particular până nu obținem dispozitivul și-l analizăm cu atenție. Siguranța clienților rămâne cea mai mare prioritate a noastră și vrem să colaborăm cu clientul care a experimentat această situație cu un produs Samsung pentru a investiga cazul și a le oferi suport. Problemele cu Galaxy Note 7 sunt izolate și se rezumă doar la acel model.” Cei de la Samsung s-au grăbit să facă o declarație, deși nu și-au asumat nici un fel de vină, insistând pe faptul că trebuie să analizeze aparatul în laboratoarele companiei.